Belföld

Budapest Pride: a Karmelitából, a Holdról, és még a Szíriuszról is látszani fogunk

Közleményükben azt írják, az idei Pride „nagyobb lesz mint az előző volt”.
Mint arról beszámoltunk, a Mi Hazánk idén is lefoglalta a Pride elől az Andrássy utat. A Budapest Pride kedden közleményben reagált, azt írták: a közösségük erősebb és összetartóbb annál, mint hogy ily módon elgáncsolják őket. „Három rövid szót szeretnénk mondani: megtartjuk a felvonulást!” – jelentették ki, kiemelve, hogy az esemény nagyobb lesz, mint az előző volt, és több programmal jelentkeznek, mint eddig bármikor.

„Több tízezer ember fog megmozdulni és kiállni az LMBTQ-jogokért. Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról és még a Szíriuszról is látszani fogunk” – írták.

Megjegyezték, hogy még annak ellenére sem tesznek másképp, hogy „bizonyos személyek, szélsőjobboldali csoportosulások a gyülekezési joggal visszaélve évek óta kísérleteznek azzal, hogy keresztbe tegyenek az LMBTQ-jogok érvényesülésének”.

„A Budapest Pride Felvonulás nem egy sugárútról szól, nem hamis idolokról és fals romantikáról. Hanem az emberekről, a jogainkról, a jövőnkről, a kiállásról, a láthatóságról és az összefogásról. Mindez pedig nem egy fizikailag körülhatárolható térben létezik, hanem a szívünkben, a torkunkban és a tetteinkben” – írták.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább