Kiemelt Külföld

Brutálisan megvertek egy 65 éves ázsiai nőt New Yorkban (videók)

És sehol egy térdelés…

Az utóbbi időben megszaporodtak az ázsiai származású emberek elleni támadások az Egyesült Államokban, úgy néz ki, ez a tendencia továbbra sem hagy alább – írja az index, hu, kifelejtve azt, hogy az elkövetők szinte csak afroamerikaiak. Erről itt olvashat.

New Yorkban, egészen pontosan Manhattanben hétfőn történt egy riasztó eset. Egy 65 éves nőt brutálisan bántalmazott egy afroamerikai férfi, miközben rasszista szitokszavakat kiabált rá. Az incidensről egy biztonsági kamera által rögzített videófelvétel is készült, melyen látható, hogy a támadó minden előzmény nélkül mellkason rúgja a sértettet, majd a földre került nőnek többször megtapossa a fejét.

Egyetlen járókelő sem sietett a védtelen nő segítségére, sőt, a támadás helyszíne melletti épület két biztonsági őre is tétlenül nézi végig a bántalmazást, majd amikor a támadó sietség nélkül távozik, az őrök egyszerűen becsukják az épület ajtaját.

A támadót a New York-i rendőrség közlése szerint azóta elfogták és súlyos testi sértés, valamint gyűlöletbűncselekmény elkövetése miatt vádat emeltek ellene.

A New York-i rendőrség eközben keresi azt a fekete férfit, aki a metrón támadt rá egy ázsiai fiatalemberre. A második felvételen jól látszik, hogy a támadó többször megüti áldozatát, majd fojtófogást alkalmaz rajta, amíg el nem veszti az eszméletét.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább