Gazdaság

Brutális támadást indított Karácsony ellen a Jobbik a Lánchíd miatt

Már ellenzéki oldalról is támadják a főpolgármestert a látványosan túlárazott Lánchíd-rekonstrukció miatt. A Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje kendőzetlenül ment neki Budapest első emberének.

Brenner Koloman szerint rendbe kell tenni Budapestet és rendbe kell tenni a Lánchíd ügyét. A politikus ezért vizsgálóbizottság azonnali felállítását követeli Karácsony Gergelytől. Mint fogalmazott: elfogadhatatlan, hogy a Lánchidat, a főváros és a nemzet egységének szimbólumát a korrupció gyanúja lengje körül.

Brenner Koloman szerint sürgősen felelősségre kell vonni Karácsonyt Gergelyt, amennyiben ez valóban bebizonyosodik.

Mint korábban kiderült, a főpolgármester ötmilliárd forinttal többért, de csökkentett műszaki tartalommal újíttatta fel a Lánchidat, ahhoz képest, mint az Tarlós István, előző városvezető terveiben szerepelt. Karácsony Gergely eközben azt igyekezett elhitetni a nyilvánossággal, hogy valójában olcsóbban valósította meg a beruházást, mint elődje tette volna.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig nemrégiben házkutatást tartott a kivitelező A-Híd Zrt.-nél a számlagyáros Vig Mórral összefüggésben. A Jobbik szerint erre is ki kell terjednie az általuk szorgalmazott vizsgálóbizottság munkájának.

Forrás: Magyar Nemzet,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább