Külföld

Brüsszeli korrupció: Visszatérhet az Európai Parlamentbe Eva Kaili

Eva Kaili, az Európai Parlament korábbi görög szocialista alelnöke, aki a korrupciós és befolyásszerzési botrány egyik fő gyanúsítottja, hamarosan a házi őrizetének a feloldását fogja kérni, ugyanis újra európai parlamenti képviselőként szeretne dolgozni – közölték a politikus ügyvédei.

A házi őrizet esetleges hátrahagyásával Eva Kaili nincs egyedül, ugyanis a vizsgálatban érintett két másik európai parlamenti képviselő, a belga Marc Tarabella és az olasz Andrea Cozzolino ugyancsak ennek feloldását kérte.

Tarabellának már nem kell elektronikus karperecet viselnie, és elhagyhatja a házi őrizetet, bár bizonyos feltételek mellett

A három személyt továbbra is korrupcióval, pénzmosással és bűnszervezetben való részvétellel vádolják, de mint a parlament sajtóosztálya közölte, „továbbra is az Európai Parlament tagjai maradnak, a tisztséggel járó valamennyi joggal”. Ami azt jelenti, hogy mindannyian az EU költségvetéséből kapnak fizetést és továbbra is szavazhatnak.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább