Belföld

Brüsszel 11 millió forinttal fogja támogatni a budapesti LMBTQ-felvonulást

A belga főváros adófizetőinek pénzéből támogatja jövőre 11 millió forinttal a Budapest Pride-ot Brüsszel főváros regionális kormánya.

Az LMBTQ-propaganda finanszírozása egy Forbidden Colours nevű lobbiszervezeten keresztül történik, amely civil szervezetnek mondja magát, de ennek ellenére a baloldali Momentummal közös rendezvényt tartott, amelyen tiltakoztak a magyar gyermekvédelmi törvény ellen. A finanszírozást egy belga baloldali, vállaltan homoszexuális államtitkár javasolta.

Arról ír a Szauer Péter-féle HVG EUROlogus nevű blogja, hogy Brüsszel főváros regionális kormánya jóváhagyta Pascal Smet európai és nemzetközi kapcsolatokért felelős baloldali államtitkár azon javaslatát, hogy kétszer 30 000 eurós támogatást ítéljenek oda a Forbidden Colours nevű LMBTQ-lobbiszervezetnek, 
amely civil szervezetnek állítja magát.

A Forbidden Colours annyira „civil, hogy idén júliusban a magyar gyermekvédelmi törvény ellen tiltakozott a baloldali Momentum mozgalommal közösen.

Ez a lobbiszervezet a pénzt a Budapest Pride és a lengyel LMBTIQ+Friendly School Ranking támogatására fordítja egy éven keresztül. 

„Magától értetődően” a baloldali államtitkár nem a saját fizetését/vagyonát költi a Budapest Pride támogatására, hanem a belga főváros adófizetőinek a pénzét utalja át magyarországi LMBTQ-propagandatevékenységre.

Pascal Smethről amúgy még azt kell tudni, hogy vállaltan homoszexuális. 

A külföldi finanszírozás döntésének indokolásában az olvasható, hogy „Orbán Viktor kormánya idén bevezette az LMBTIQ+ elleni propagandatörvényt. Ez a törvény tiltja, hogy az LGBTIQ+ egyenlőségről beszéljenek olyan helyeken, ahol gyerekek tartózkodnak, például iskolákban.” Azért esett a választásuk a Budapest Pride-ra, mert ők „Magyarország legjelentősebb LMBTIQ+ szervezete. Több száz rendezvénye között szerepel az évente megrendezett Budapest Pride felvonulás, amelyre idén 35 ezren látogattak el.”

Forrás: Origo

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább