Belföld

Botrány Sóskúton, Mi Hazánk, Momentum, LMP, MSZP az új moslék

Sóskúton a tervezett akkumulátorfeldolgozó miatt lakossági fórumot hirdettek meg, amire rátelepedett a politika, így összeállt az új moslék…

Jókora botrány lett a februárban induló akkufeldolgozóról szóló lakossági tájékoztató helyett kedden Sóskúton. A balhé azzal kezdődött, hogy a polgármester, Kőnig Ferenc úgy hirdette meg a tájékoztatót, hogy közölte: oda kizárólag sóskúti lakcímkártyával lehet bemenni.

De megjelentek az LMP-sek, MSZP-sek, momentumosok, a Mi Hazánk politikusai, szimpatizánsai rátelepedve a témára.  A tájékoztatót délután öttől tartották volna a helyi általános iskola tornatermében, azonban délután négy után pár perccel annak ajtaját bezárták és a sóskútiakat sem engedték oda be.

Végül az ajtónál hatalmas tülekedés kezdődött, a tömeg benyomta a biztonságiak egyre hátráló sorfalát. Bár rengeteg rendőrt riasztottak a környékre, egyikük sem avatkozott közbe. Lakossági tájékoztató végül nem is volt: Kőnig Ferenc polgármester egy darabig a tornateremben menekült a sajtó elől, majd közölte a megjelenő Aradszki Andrással, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével, hogy nem tudja megtartani így a tájékoztatót. Aradszki nyugtázta, majd Kőnig kifelé indult. Illetve kifelé indult volna, ha nem lett volna zárva a hátsó ajtó, amin ki akart menni. De zárva volt, nem tudott kilépni, így végig kellett mennie újra az egész tömegen, ahol közben felharsant, hogy „Kőnig, takarodj!”

Fél 6 körül a tömeg egy része elkezdett átvonulni a polgármesteri hivatal elé Tetlák Örs LMP-s politikus javaslatára, a párt által szervezett fáklyás tüntetésre.

Mszp, Lmp, Mi Hazánk, Momentum, Jobbik együtt.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább