Belföld

Böszme: Mi jelentjük a holnap még pislákoló reményét Magyarország számára

Hogy tetszik mondani…

Gyurcsány először posztolt 2023-ban. Olvasva sorait, úgy tűnik, nem jött le még a szilveszteri tudatmódosítóról. Vajh , mire gondolt a költő , mikor a lényeg lényegét , lényegében megsem nevezte. Íme:

Nem te írod a szót, a szó ír téged. Azzá válunk, ami gondolatban, szóban életre kel. A szó valóságot teremt. Téged, hazát, szerethető, vagy gyűlöletes világot. Magyarország durva hely lett. Akarták, hogy ilyen legyen. Szavaik megmérgeztek bennünket. A jókat is. Lassan a jók is az ő szavaikat mondják. Aki mégis a sajátját próbálja, visszhangtalanul kongó ürességbe zuhan. Zuhanhat. Ha elveszik a szavakat, akkor elveszik a gondolatot, ha elveszik a gondolatot, akkor birtokukban, az ő világukban, a börtönükben vagy. Beférkőztek.

Szavak, fordulatok, gesztusok írják a valóságot a politikában. Mi nem engedjük, hogy elvegyék szavainkat. Mi nem engedjük, hogy magyarázzák a magyarázhatatlant. Mi nem engedjük, hogy becstelenségben tartsák az embert, a hazát. Mi jelentjük a holnap még pislákoló reményét Magyarország számára. 2023.

vadhajtasok , vadhajtások , magyar jelen , magyarjelen

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább