Belföld

Börtönben marad a volt LMP-s pedofil politikus

Továbbra is letartóztatásban tartják az LMP egykori politikusát, ugyanis a Kaposvári Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság egy héttel korábban meghozott döntését.

Helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék az elsőfokú bíróság – harminc napra vonatkozó – végzését a pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikus letartóztatásáról – közölte a MN megkeresésére Vadócz Attila, a törvényszék szóvivője. Emlékezetes, a Kaposvári Járásbíróság a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt hozta meg a legszigorúbb kényszerintézkedésről szóló döntését egy héttel ezelőtt.

Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki február 26-án elfogatóparancsot, majd egy nappal később el is fogták a férfit.

A Metropol szerint Kovács Gábpr egy 13 éves kisfiút csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni. Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek. A feljelentés nyomán a rendőrök K. Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték, így akadtak a politikus nyomára, amint Körmend felé tartott az autójával. Nem zárható ki, hogy az egykori képviselő külföldre akart szökni. Az ügyben a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

A 67 éves férfi nem ismeretlen a somogyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt mint a következő választáson induló jelöltjét.

Az LMP-s politikust és a kampányát a jelöltsége idején a párt ismert politikusai segítették.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább