Belföld

Borsodi iskola: Füvet, kavicsot és homokot tömtek egy fiú szájába

Életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség két fiatalkorú férfi ellen, akik kiskorú fiú osztálytársuk szájába füvet, homokot és kavicsot tömtek még tavaly márciusban, az egyik borsodi iskola udvarán – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a két fiatalkorú férfi és egy gyermekkorú fiú társuk tavaly március végén egy borsodi kistelepülés általános iskolájának udvarán először egy másik kiskorú fiút próbált meg „megfogni és a fűben hempergetni”, de az védekezett és elfutott tőlük.

Ezután egy másik fiúhoz mentek, kezeit lefogták, földre vitték, és hanyatt fekve tartották. A gyermekkorú fiú füvet, kavicsot és homokot tömött a kiskorú fiú szájába, amit az lenyelt. A bántalmazott fiú szégyellte az esetet, nem szólt róla sem a tanárainak, sem a szüleinek, de a következő napokban egyre rosszabbul érezte magát, szülei orvoshoz vitték, ahonnan kórházba utalták, és két műtétet hajtottak végre rajta.

A szervezetébe jutott idegen anyag okozta megbetegedés közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett, „életét a szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg” – olvasható a vádiratban, amiben azt is írják, hogy a bántalmazás és az azt követő gyógykezelés pszichés traumát is okozott a fiúnak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottakkal szemben próbára bocsátást indítványozott, egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével és külön magatartási szabály előírásával – írták.

Az elkövetők származását nem nevezte meg az ügyészség, talán eleldzsunior tudhatja.

(a nyitókép illusztráció)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább