Külföld

Borrell: Az Európai Unió nem tudja pótolni a kieső amerikai támogatásokat

„Az Európai Unió még akkor sem tudja teljes mértékben helyettesíteni az USA Ukrajnának nyújtott támogatását, ha növeli segélyprogramjait” – jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője.

A figyelmeztetés azután hangzott el, hogy az amerikai kongresszus a múlt héten elutasította az Ukrajnának nyújtott támogatás felvételét az átmeneti költségvetésbe.

“Ukrajnának szüksége van az Európai Unió támogatására, amelyet minden bizonnyal növelni fogunk, de az Egyesült Államok támogatására is” – mondta Borrell tisztviselő csütörtökön, amikor megérkezett az európai politikai közösség spanyolországi Granadában tartott csúcstalálkozójára.

Hangsúlyozta, hogy Európa nem tudja betölteni az Egyesült Államok által hagyott űrt, és reményét fejezte ki, hogy Washington megfordítja a helyzetet.

Az amerikai finanszírozás áramlása a múlt héten megszakadt, miután a republikánusok a költségvetési kiadások csökkentését szorgalmazták.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább