Külföld

Boris Johnson meghívta az ukrán elnököt Londonba

Boris Johnson bejelentette, hogy „megtiszteltetés” lenne, ha Volodimir Zelenszkijt államfőként látná vendégül, ha az ukrán elnök úgy érzi, képes elhagyni a háború sújtotta országát – olvasható a Guardian összefoglalójában.

A kormányfő szerint Ukrajnának most az a legfontosabb, hogy a nyugati vezetők a németországi G7-csúcson egységesek maradjanak Zelenszkij elnök mellett.

„Úgy gondolom, hogy Volodimir Zelenszkij teljesen elképesztő munkát végzett országa és a világ véleményének irányításában egy szörnyű időben” – mondta Johnson az ITV Newsnak a bajorországi csúcstalálkozón.

Zelenszkij hétfőn videón fordul a G7 vezetőihez, és további fegyvereket követelt a nyugati szövetségesektől.

Miután több tucat orosz rakéta célzott ukrán városokat, köztük Kijevet, az éjszakai beszédében az elnök ezt mondta:

Ez megerősíti, hogy az Oroszország elleni szankciócsomagok nem elégségesek, Ukrajnának több fegyveres segítségre van szüksége, és hogy a légvédelmi rendszereket – a partnereink modern rendszereit – nem a kiképző területeken vagy a tároló létesítményekben kell elhelyezni, hanem Ukrajnában, ahol jelenleg szükség van rájuk. Jobban, mint bárhol a világon.”

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább