Külföld

Bognár Zsolt: Tiltsuk ki az EU-ból Putyin helyett Cseh Katalint

Megtiltanám, hogy politikai természetű dolgokban, kinyissa a száját.

„Mennyire jellemző rájuk.

»Tiltsuk ki«, »zárjuk be«, aztán ott vannak még »azok a kandeláberek« is és így tovább.

Nyomdafestéket nem tűrnek a szavak, melyek feltódulnak bennem, amikor a nyomdaipar pénztárca hizlaló uram-bátyám öleléséből ugyan nehezen szabaduló Cseh Katalin megnyilatkozását olvastam. Hol él ez a teremtés?

A »Tiltsuk ki az EU-ból Putyin embereit« transzparense igazi komcsi tempó, az elefánt mellett oldalazó vörös festékbe pottyant egér dübörgése a hídon.

Cseh Katalin, a politikusi szakma fortélyainak számos hiánytünetét magán viselő tipikus prototípusa a fellengzős, »megmondom a tutit és azzal le is rendeztük a dolgot« kivagyiságának.

Ő beterjeszt, miközben erjeszt, ő követel, a kérdés, hogy lövet-e, ő kéretlenül oktat, közben idomít és szoktat, csak egy dolog, mit elfelejt, hogy a magyar ember nem felejt.

Akár folytathatnám tovább is rímben Cseh személyiség jegyeinek vázolását, de nem érdemli meg a költőiséget, mert kézenfekvően prózai oka van a személyét érintő, róla alkotott negatív politikusi minősítésemnek.

Ha Cseh ilyen félvállról kitilt bárkit, mert azt elbírja a nyomdaipari termék, akkor sértésnek veszi-e, ha saját analógiájának szem előtt tartásával néhány kitiltási javaslattal én is élnék.

Megtiltanám, hogy politikai természetű dolgokban, kinyissa a száját. Nem az EU-ból, de a naprendszerünkből is kitiltanám, ha nem lennék szolidáris a Tejút-rendszer őt befogadni kénytelen egyéb bolygóival. Nem ki – hanem betiltanám azt a gittegyletet, aminek egyik vezető képviselője és véleményem szerint az egyetemes politikatörténet majdani szégyenfoltja, gyors felejtésre ítélt momentuma.”

Nyitófotó: Facebook

Forrás: Mandiner,

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább