Belföld Külföld

Biztonsági őrök vertek meg egy orosz férfit Budapesten, mert “melegnek nézett ki”

Nyilvános Facebook-bejegyzésben számolt be róla Jevgenyij Beljakov, Magyarországon élő orosz fiatalember, hogy csütörtök este a Wesselényi utcai 4es-6os bár biztonsági őrei megverték.

 

Jevgenyij hazafelé tartott, a Wesselényi utcai megállóban szállt volna fel a villamosra, és amíg a következő szerelvényre várt, betért a már említett kocsmába. A biztonsági őrök, azonban közölték vele, hogy ott nem maradhat. Megkérdezte, miért nem, hiszen a hely nyilvánvalóan nyitva volt. Az őrök erre közölték vele, hogy melegnek néz ki “és zavarni fogja a többi vendéget.”

 

A férfi nem volt hajlandó távozni, hanem közölte, hogy szeretné használni a mosdót. “Melegeknek pláne nincs megengedve a WC használata” – közölték az őrök. Jevgenyij a figyelmeztetés ellenére elindult a mosdó felé, ám az őrök karon fogták, rugdosni kezdték és kitették a kocsmából. Az utcán a földre lökték, és miután felállt és kiabálni kezdett velük, azok ismét beleütöttek. – írja a Humenonline

 

“Nos, nem ez az első alkalom életemben, hogy ilyen elbánásban részesülök. Elvégre Oroszországban születtem és nőttem fel. Úgyhogy többnyire jól vagyok, mind lelkileg, mind fizikailag” – írja Jevgenyij a bejegyzés végén. A Háttér Társaság már felajánlotta neki a jogi segítségnyújtást.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább