Külföld

Biszexuális lesz az új Superman

olvasási idő:39 másodperc

Érzékenyítés…

A jelenleg futó Superman: Son of Kal-El című képregénysorozatban a főhősnek egy Jay Nakamura nevű férfival alakul szerelmi kapcsolata – írja a 24.hu.  Ezzel Superman lesz a leghíresebb szuperhős, akit homoszexuális kapcsolatban ábrázolnak.

Igaz, a kiadó DC Comics az amerikai szuperhősképregényeknek a hasonló identitáspolitikai fordulópontoknál gyakori megoldásával él, és nem Clark Kentet teszi meg biszexuálisnak. Jelenleg ugyanis az eredeti Superman és Lois Lane fia, Jon Kent hordja Superman jelmezét.

A DC nagy riválisánál, a Marvelnél valamivel korábban kezdődött a meleg karakterek szerepeltetése a képregényekben – az egyik X-Man, Sarkcsillag volt az első nyíltan meleg szuperhősfigura, ő még a kilencvenes évek elején coming outolt –, a DC viszont fontosabb figurákkal lépi meg ezt a húzást. Korábban az egyik Batwomant ábrázolták leszbikusnak, majd az egyik Robin, Tim Drake vállalta fel a biszexualitását.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább