Belföld

Bilincsben vitték el Iványi egyházának a gazdasági vezetőjét

Nyomozók vitték el a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség gazdasági hivatalának vezetőjét.

Bilincsben vitték el otthonából az egyház gazdasági hivatalának vezetőjét – olvasható a MET vezetőjének közösségi oldalán. Iványi Gábor szerint mindez ma reggel 6 órakor történt.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség közleménye szerint a NAV nyomozói vádat nem közöltek, nyomozásra hivatkoztak.

Mint korábban kiderült költségvetési csalás miatt nyomoznak az egyháznál. 2022-ben az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesült Dankó utcai központjában 30 NAV-os jelent meg, házkutatási parancs is volt náluk.

A szervezetnek elmaradása van a NAV felé, de szerintük az állam jogtalanul visszatart 12 milliárd forintot az egyháztól.

Az adótartozást a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség karitatív intézményei halmozták fel, az intézményekben foglalkoztatottak bérének járulékterheiből és késedelmi büntetésből összejött 200 millió forint körüli felhalmozott tartozás.

Akkor annyit lehetett tudni, hogy a NAV szerint „több jogi személlyel kapcsolatban” és „költségvetési csalás” miatt nyomoznának.

Forrás: Infostart

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább