Belföld

Bige László: Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívemhez

Bige László: Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívemhez

Bige László a HVG-nek magyarázta ki magát a szóbeszédből, miszerint Karácsony Gergelyt vagy Gyurcsány Ferencet támogatná. Magát egy független, szabad gondolkodású embernek tartja, akinek véleménye van. A vörösbáró inkább Márki-Zay Péter felé húz, hátha megússza a kartellezés miatt kiszabott tizenegy milliárd forintos büntetést?

Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívemhez, mert ő nem egy pártot, egy csoportot, hanem az egész országot képviseli (…) ez az ország soha nem volt még olyan megosztott, és soha nem volt olyan mély erkölcsi és morális válságban, mint ma

– magyarázta a HVG-nek Bige László baloldali milliárdos. Márki-Zay bárkitől elfogadja az adományt a választási kampányához, és ebben Bige László bőkezű hozzájárulására is számít.

Remélem, hogy Bige László nem csak húsz dollárral fog hozzájárulni az ellenzék sikeréhez

– válaszolta a baloldal miniszterelnök-jelöltje a kampányfinanszírozására vonatkozó riporteri kérdésre, a Jelen közéleti magazinnak adott videós interjúban.

Márki-Zay Péter arra utalt, hogy korábban Barack Obama húszdolláros mikroadományokkal gyűjtötte össze a pénzt a végül győztes elnökválasztási kampányára.

Igen, azt remélem, hogy Bige László is támogatni fogja a kampányunkat és bárki mástól is elfogadjuk a pénzt

– tette hozzá a miniszterelnök-jelölt.

A tizenkettedik leggazdagabb magyar, a 115,5 milliárdos vagyonnal rendelkező Bige László a Klubrádió műsorában már október elején egyértelművé tette, hogy beszáll a baloldal választási kampányába, mindenképpen támogatni fogja azt a miniszterelnök-jelöltet, aki megnyeri az ellenzéki előválasztást. Bige bírósági eljárás alatt áll hűtlen kezelés és vesztegetés vádjával. Szerinte politikai indíttatású az eljárás, ezért nyilvánvalóan abban bízik, hogy a baloldal győzelme esetén a segítség fejében eltussolják az ügyét.

Forrás: HVG, Pesti Srácok,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább