Gazdaság Külföld

Bident okolják az amerikaiak a rekordárakért, nem Putyint

Bident okolják az amerikaiak a rekordárakért, nem Putyint

Az elnök narratíváját, miszerint Putyin tehető felelőssé a rekordmagas gázárakért, már az amerikaiak gyomra se veszi be. A többség pedig Biden rossz energiapolitikáját okolja.

Egy Rasmussen közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 52 százaléka gondolja már úgy, hogy a megfizethetetlen gázárak az elnökük hibája, a túlnyomó többség pedig elutasítja a „putyini áremelés” kifogást.

A felmérésből az is kiderült, hogy

a republikánusok 80 százaléka, a függetlenek 54 százaléka Bident okolja az energiaválságért.

 

Aki egyiküket se tartja felelősnek, ezeknek az aránya 29 százalék. Ők az olajtársaságok kapzsiságát veszik elő.

Miután az orosz vezető hibáztatására tett kísérlete a Biden-kormánynak kudarcot vallott, a Fehér Ház retorikát váltott, és az olajcégeket kezdte el hibáztatni.

A felmérésből kiderül még az is, hogy a válaszadók mindössze 11 százaléka szerint javult a gazdaság helyzete, 57 százalékuk pedig „rossznak” minősítette a teljesítményét.

Vannak olyan Biden-hű személyek, akik mindenféle abszurd kiforgásokat próbálnak találni a benzinár-emelkedésre és az inflációra, igyekezve menteni Biden pozícióit. Ilyen próbálkozás volt a BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink-é is, aki szerint az inflációért a nacionalizmus tehető felelőssé.

Forrás: 888.hu,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább