Külföld

Biden megköszönte az izraeli fegyverszünetet

Az amerikai elnök szerdán üdvözölte az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász iszlamista terrorszervezet között néhány órával korábban született humanitárius tűzszüneti megállapodást, melynek keretében az iszlamisták több, jelenleg az övezetben fogva tartott túszt  is elengednek.

Joe Biden emellett közleményben köszönetét fejezte ki az egyezmény megszületését szorgalmazó Egyiptomnak és Katarnak, valamint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek és kormányának is, hozzátéve, hogy az egyezmény nyomán néhány amerikai állampolgár is kiszabadulhat.

„Nem adom fel, míg mindannyian ki nem szabadulnak” – szögezte le.

Az izraeli kormány és a Hamász szerdán állapodott meg a harcok négynapos szüneteltetéséről, hogy lehetővé tegyék 50, a Gázai övezetbe elhurcolt izraeli túsz szabadon bocsátását 150, Izraelben fogva tartott palesztinért cserébe, valamint humanitárius segély bejuttatását az ostromlott területre.

Mintegy 240 embert raboltak el a Hamász október 7-i, Izrael elleni véres támadása során.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább