Kiemelt Külföld

Biden lmbtq közlekedési minisztert akar

Más kabinet lesz, mint ami eddig volt…

Most, hogy Joe Biden beköltözik a Fehér Házba, az Egyesült Államok történelmének gender és faji szempontból legkülönbözőbb kabinetjét viszi magával – és ez még csak a kezdet.

A kabinet az „LMBTQ”-t képviselők széles spektrumát foglalja magában, főleg kulcsfontosságú szerepekben. A kinevezésük, mondhatni más irányt mutat, a Donald Trump által vezetett kontingenshez képest.

Az egyik ilyen Pete Buttigieg, közlekedésért felelős miniszter
Joe Biden korábbi politikai riválisának hamarosan vele együtt kell dolgoznia a kabinetjében, így ő lesz az USA történelmében az első LMBTQ személy, aki teljes munkaidős kabinet-posztot tölt be, ha a szenátus megerősíti.

A szerepkörbe Buttigieg kezeli a tárca 72 milliárd dolláros költségvetését és 58 ezer embert, akik az ország közlekedési infrastruktúráját felügyelik.
„Ez egy hatalmas lehetőség és eljött a pillanat, hogy munkahelyeket teremtsünk, megfeleljünk az éghajlatváltozás kihívásaira, és megteremtsük az esélyegyenlőséget mindenki számára” – mondta Buttigieg jelölésének bejelentésekor. „Megtiszteltetés számomra, hogy a megválasztott elnök felkért, hogy szolgáljam nemzetünket közlekedési miniszterként.”

A lenti képen házastársával látható. ( A szemüveges a házastárs, Chasten Buttigieg)

Rachel Levine-t Biden transznemű egészségügyi miniszter-helyettesét itt mutattuk be.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább