Külföld

Biden leordította a hálátlan Zelenszkijt

Elvesztette a türelmét Joe Biden amerikai elnök és emelt hangon Volodimir Zelenszkijbe fojtotta a szót

– számolt be fehér házi forrásokra hivatkozva az NBC News amerikai hírcsatorna. Az incidens még júniusban történt, a két elnök számos telefonos egyeztetésének egyikén.

A hírportál szerint Biden éppen azt magyarázta telefonon ukrán kollégájának, hogy a washingtoni kongresszus újabb segélycsomagot hagyott jóvá, amikor Zelenszkij türelmetlenül elkezdte felsorolni, hogy Ukrajnának mi mindenre lenne még szüksége, de nem kapja meg azokat.

Biden ekkor elvesztette az önuralmát – ezt négy forrás is megerősítette az NBC-nek.

„Az amerikai nép nagyon nagylelkű, kormánya és az amerikai hadsereg keményen dolgozik azon, hogy segítsen Ukrajnának” – mondta állítólag Biden. Hozzátette, hogy Zelenszkij „egy kicsivel több hálát” mutathatna.

Oroszország ukrajnai offenzívájának kezdete, február vége óta az Egyesült Államok több részletben eddig összesen mintegy 40 milliárd dollárnyi segélyt folyósított Kijevnek. Washington emellett katonai és stratégiai-tanácsadói segítséget is nyújt az ukrán hadseregnek.

Forrás: Híradó

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább