Külföld

Biden: Ha felvesszük a harcot, az a harmadik világháborút jelenti

Ha a NATO bármelyik tagállamát támadás éri, az USA beavatkozik a védelmében, annak tudatában is, hogy ez a 3. világháború kitöréséhez vezet – fogalmazott pénteki beszédében az amerikai elnök.

Joe Biden amerikai elnök a képviselőház demokrata tagjainak tartott pénteki beszédében kijelentette, ha a NATO bármelyik tagállamát támadás éri, az USA beavatkozik a védelmében, annak tudatában is, hogy ez a 3. világháború kitöréséhez vezet.

Biden: Szent kötelességünk, hogy védjük a NATO területét.

„Tárt karokkal várjuk az ukrán menekülteket, tény, hogy egészen idáig eljönnek. (Taps) És ahogy Ukrajnát támogatjuk, továbbra is ki fogunk állni szövetségeseink mellett Európában, és azt a félreérthetetlen üzenetet küldjük, hogy meg fogjuk védeni a NATO területének minden egyes négyzetcentiméterét egy egységes, összefort NATO-ként. Egyetlen mozdulattal.

Ezért telepítettem több mint 12 ezer amerikai katonát Oroszország határaihoz – Lettországba, Észtországba, Litvániába, Romániába, és a többi országba – mert egyszerre reagálunk.

“Garantált, ha felvesszük a harcot, az a harmadik világháborút jelenti, de szent kötelességünk, hogy védjük a NATO területét, szent kötelességünk az 5. cikkely betartása” – fogalmazott beszédében az amerikai elnök.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább