Kiemelt Külföld

Bibliai tanításokkal érvelt, vádat emeltek a finn politikus ellen

Az ügyész szerint a kijelentései sértik a homoszexuálisok emberi méltóságát…

Bibliai tanításai miatt emeltek vádat a finn kereszténydemokrata politikus ellen.

Népcsoport elleni felbujtással vádolták meg az egykori belügyminisztert, aki a finn Kereszténydemokrata Párt korábbi elnöke és jelenlegi országgyűlési képviselő. Az ügyészség szerint megalapozott a vád, miszerint Päivi Räsänen becsmérlően beszélt a rádióban a homoszexuálisokról. „Mit gondolt Jézus a homoszexuálisokról?” volt a műsor címe.  A volt pártelnök szerint a homoszexualitás tudományosan bizonyított pszichoszexuális fejlődési rendellenesség.

A képviselő azt mondja, nem gondolja magát bűnösnek, minden esetben a Biblia házasságról és nemekről szóló tanításairól beszélt. Räsäner többek között azt állította, hogy a homoszexuális kapcsolatok megkérdőjelezik a keresztény emberfelfogást, szerinte tudományosan nem támasztható alá, hogy a homoszexualitás egy veleszületett tulajdonság. Ezen kívül többször kritizálta a finn evangélikus egyházat, mert az a Pride együttműködő partnere.

Az ügyész szerint a kijelentések sértik a homoszexuálisok emberi méltóságát.

Forrás: Yle/mno.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább