Külföld

Bevándorlók drogháborúja Marseillében. Négy nap alatt négy halott.

olvasási idő:53 másodperc

Unalmas francia hétvégék…

A délfranciaországi kikötőváros, Marseille – amely az utóbbi években már csak a bevándorló hátterű lakosságának erőszakos bűncselekményei miatt kerül a francia lapok címoldalára – négy nap alatt négy utcai lövöldözés helyszíne volt – írja a Sputnik France-ra hivatkozva az origo.

A kábítószer-kereskedelemhez kapcsolódó leszámolásokban csütörtök estétől vasárnap hajnalig négy embert lőttek agyon Kalasnyikov gépkarabéllyal a nyílt utcán, köztük egy 14 éves tinédzsert is.

A huszonéves áldozatok egyikét csuklyás férfiak támadták meg fényes nappal, a fiatalt egy autóba tuszkolták, gépfegyverrel agyonlőtték, végül a támadók a járművet felgyújtották. Az emberrablási jelenet egyik utcai szemtanúja a francia BFM TV riporterének később úgy nyilatkozott, hogy ‘azt hitte, kerületi fiatalok játszanak’.

A kikötővárost uraló, a lakosságot rettegésben tartó helyi drogbandák elterjedt módszere az áldozatok felgyújtása: a ‘marseille-i barbecue’ néven emlegetett módszer célja a nyomok eltüntetése és a rivális drogbandák megfélemlítése.

Január és július között 600 embert öltek meg Franciaországban a bűnözői bandák között kitört háborúk és leszámolások közben, a francia hatóságok, a régiók és a települések vezetői tehetetlenek a nagyvárosokban kialakult párhuzamos társadalmak életvezetése és bűnözése miatt.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább