Belföld Kiemelt

Betiltaná a keresztelést Karácsony Gergely egyik szakértője

Az ateista aktivista Békés Gáspár…

A vasarnap.hu mutatta be Békés Gáspárt, aki Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozik a Főpolgármesteri Hivatal Klíma- és Környezetügyi Főosztályán.

A magát ateista aktivistaként is aposztrofáló szakember rendszeresen tesz közzé kereszténygyalázó posztokat a közösségi médiában, egy régebbi írásában pedig arról értekezett, hogy a Don-kanyarban elesett magyar katonák nem voltak hősök.

Gáspár korábban amellett érvelt, hogy az államnak be kellene tiltania a gyermekek keresztelését.

Jogi szempontból egyértelműen illegitim a keresztelés, na de hogyan lehetne felszámolni a gyakorlatban?– írta a Magyar Ateista Társaság Ateista forradalom nevű blogján még 2018-ban.

A cikkben kifejtette, a keresztelés tiltásával az ország egyértelművé tenné, hogy mások jogainak megsértése kortól függetlenül elfogadhatatlan.

Békés Gáspár írására a Klubrádió is felfigyelt, a szerzővel Dési János beszélgetett. Békés a műsorban úgy fogalmazott: „Legyen tiltva a keresztelés, mert azt az üzenetet hordozza mind a szülőknek, mind a társadalomnak, és közvetve más szülőknek, hogy a gyerekre nem vonatkozik az alkotmány, az alaptörvény. Azaz ők alacsonyabb rendű állampolgárok. Hiszen el lehet dönteni helyettük, hogy milyen vallásban vannak megkeresztelve, vagy beletéve.”

Majd folytatta: „Szimbolikusan mindenképpen megsértése a keresztelés a gyerekek jogainak.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább