Belföld

Besúgással vádolják Magyar Péter pártjának alelnökét

Magyar Péteráprilis 10-én, szerda délután jelentette be, hogy a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt színeiben indul a 2024. június 9-i választáson.

A párt tagjairól sorra derülnek ki a sötét titkok, miközben Magyar Péter április hatodikán még úgy nyilatkozott  a 24.hu kérdésre válaszolva, hogy „kis pártot szerettem volna, akinek nincsen tevőleges, tényleges, vagy egyébként vállalhatatlan múltja. És a benne lévő szereplők is a mi értékrendünkkel, … meg egyébként az értékrendje is a mienkhez hasonlít.”

Deák Boldizsárnak, a Tisza Párt alapítójának egyáltalán nincs jó híre Egerben és környékén. Információk szerint a férfi sokáig a kaszinóbizniszben utazott, és az automata játékgépek 2012-es betiltása után orrolt meg a kormánypártokra. 1993 januárjában a Kisalföld című regionális lap cikkezett arról, hogy Deák Boldizsár kaszinót nyitott Győrben, melynek ajtaja éjjel-nappal nyitva áll az érdeklődők számára, akik a félkarú rablók és gyümölcsös automaták között kedvükre válogathatnak.

Magyar Péter által választott Tisztelet és Szabadság legfőbb emberének múltjában nem ez az egyetlen sötét folt.

A kommunista rendszerben ugyanis besúgóként, Sólyom néven írhatott jelentéseket.

A Magyar Nemzet információi szerint Deákot még 1973 előtt, egy bolti lopás kapcsán szervezte be a Belügyminisztérium, hogy többek között Hermann István egri vállalkozóról, későbbi fideszes képviselőről készítsen jelentéseket.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább