Kiemelt Külföld

Benito Mussolini dédunokája a Lazióba igazolt

Tutti, avanti, Benito…

Romano Floriani Mussolini, a fasiszta vezető, Benito Mussolini dédunokája csatlakozott a Lazio U19-es csapatához.-számol be a hírről az index.hu.

Romano Floriani Mussolini a volt európai parlamenti képviselő, Alessandra Mussolini fia. Posztját tekintve jobbhátvédként játszik.

A 18 éves futballista elmondása szerint nem érdeklődik a politika iránt, és szeretné, ha nem bélyegeznék meg – többek között ezért is használja a Romano Floriani nevet.

A Lazio ultráit tartják Olaszországban a legszélsőségesebb jobboldali szurkolóknak. A Római Olimpiai Stadionban a Curva Nord fasiszta tisztelgéseiről és rasszista megnyilvánulásairól is ismert. 1998-99-es szezonban például a Lazio szurkolók a stadion északi sarkában egy 50 méteres logót helyeztek el, az alábbi felirattal: „Auschwitz a városod és a sütő a házad.”

Mauro Bianchessi ifjúsági edző az Il Massaggerónak elmondta: Mussolini két éve keményen dolgozik azért, hogy feljebb lépjen, és a kemény munkának most meg is lett a gyümölcse.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább