Belföld Kiemelt

Bencsik András: ezek a kis svábbogarak kitódulnak a budapesti utcákra

A nemzeti ünnepen nem szabad elmenni Budapestről…

Nincs otthon a macska, cincognak az egerek. Ezek kinyomultak az utcára, és egyik pimaszabb volt, mint a másik – állapította meg Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a Hír TV Sajtóklub című műsorában a március 15-ei budapesti rendezvényekről.

Bencsik azt a tanulságot vonta le Orbán Viktor kiskőrösi útjából, hogy nemzeti ünnepen nem szabad elmenni, vagy ne menjen el mindenki vidékre, néhányan maradjanak Budapesten is, mert ezek a kis svábbogarak, ezek kitódulnak az utcára, mert látják, hogy lehet.

Bencsik beszélt arról is, hogy a Szabadságmenet a Hősök teréről indult és az Andrássy úton vonult, akárcsak a Békemenet, de aztán hozzátette, hogy ezen alig vettek részt ahhoz képest, a Parlamentig pedig nem gyalogoltak el, mert „a lábacskájuk elfáradt volna.”

Később aztán arról is beszélt, hogy szerinte mit jelent Karácsony Gergely beszédének azon része, miszerint Budapest köztársaság. „Azt úgy érti (a főpolgármester), minden idióta öntudatlan, identitás nélküli barom jól érezheti magát Budapesten, mert ott nem kell magyarnak lenni, ott csak elég, ha csak ember vagy, és oda hánysz, ahova kedved tartja”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább