Kiemelt Külföld

Belgium: templomot és egyetemet foglaltak a migránsok

Kérelmüket elutasították, de ők maradni akarnak…

Továbbra is patthelyzet alakult ki a belga hatóságok és a migránsok között. Az illegális bevándorlók még február elején a Brüsszel szívében található Begijnhofkerk templomot szállták meg, ezzel akarják kikényszeríteni tartózkodási engedélyük megadását – írja az Erdély.ma.  Sammy Mahdi, flamand kereszténydemokrata politikus, egyben menekültügyi és migrációs ügyekért felelős államtitkár azt közölte, nem enged a zsarolásnak.

Jelenleg már többszáz illegális bevándorlóról van szó, akik azt ismételgetik, hogy belefáradtak abba, hogy a politikusok nem hallgatják meg őket. Ezek főleg olyan migránsok, akik menedékjogi kérelmét elutasították, ők viszont nem hajlandók sem az országot, sem a templomot elhagyni.

A Belgiumban csak “Sans-papiers”-nak (tartózkodási engedély nélkülieknek) nevezett csoport, valójában hivatalosan kiutasított illegális bevándorlók, tegnap már a Brüsszeli Szabadegyetem (ULB, Université Libre de Bruxelles) épületének egy részét is elfoglalták, ezzel akarják kikényszeríteni a tartózkodási engedélyük megadását.

Az Ixelles-i (brüsszeli városrész) központú egyetem K épületében jelenleg is legalább száz illegális tartózkodik, míg több tucatnyian várakoznak kint.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább