Belföld Kiemelt

Békepárti határozatot terjesztettek az Országgyűlés elé

A Fidesz és a KDNP az ukrajnai háború kitörése óta elkötelezett a béke iránt, ezért olyan határozatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amely leszögezi, hogy Magyarországot senki sem sodorhatja bele a háborúba

– jelentette ki Zsigó Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szombaton, online sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus hangsúlyozta, a békepárti határozatban megszilárdítják elköteleződésüket a béke mellett, elítélik Oroszország katonai agresszióját, és elismerik Ukrajna jogát az önvédelemhez. Hozzátette, ugyanakkor ellenzik azokat a brüsszeli szankciókat, amelyek az energiaszektort sújtják, egyben megerősítik, hogy a fegyverszállítások helyett azonnali béketárgyalásokra van szükség.

Zsigó Róbert kiemelte, a békepárti határozat célja az is, hogy felhívják a figyelmet a kárpátaljai magyarság kiszolgáltatottságára, egyben kérik, hogy a kormány továbbra is nyújtson humanitárius segítséget Ukrajna számára.

A politikus hangsúlyozta, Magyarország továbbra is ellenáll minden olyan külső vagy belső nyomásnak, amely a háború felé tolná. Hozzátette, a „dollárbaloldal” nyilatkozataiból egyértelműen kiderül, nem támogatják a békepárti nyilatkozatot. Mint mondta, Gyurcsány Ferenc pártja sajtótájékoztatón jelezte, nem írják alá, nem támogatják a békepárti határozatot.

Zsigó Róbert kiemelte, ezen nem lepődnek meg, hiszen a „dollárbaloldal” a háború kitörése óta a háború pártján áll, és a mai napig fegyvereket és „élő erőt” küldenének a frontra. Hozzátette, ezt támasztják alá nyilatkozataik, és az is, hogy minden ezzel kapcsolatos brüsszeli állásfoglalást megszavaznak az Európai Parlamentben.

A fideszes politikus hangsúlyozta, teszi ezt úgy a „dollárbaloldal”, hogy a 2022-es országgyűlési választáson az emberek világosan döntöttek: Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból. A Fidesz és a KDNP továbbra sem fogja hagyni, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba – közölte.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább