Külföld

Bejelentette Eric Zemmour, hogy indul a francia elnökválasztáson

Éric Zemmour világhírű francia esszéista bejelentette, hogy elindul a jövő évi francia elnökválasztáson. Zemmour jelenleg a harmadik helyen áll a felmérések szerint az elnökjelölti versenyben, úgy, hogy máig még be sem jelentette indulását.

Kampányával egyesítheti a jobboldali szavazókat, és ezzel a választás nagy esélyesévé léphet elő. Az elnökjelölt a migráció ellen szólal fel már hosszú évtizedek óta. Orbán Viktor és a magyar példa nagy tisztelője, többször is kiállt a magyar miniszterelnök és a kormány Brüsszel elleni küzdelme mellett, az illegális bevándorlás és az LMBTQ-propaganda ellenében is.

Zemmour ma egy élőben közvetített videóban jelentette be indulását.

“Franciaországot már nem reformálni kell, hanem megmenteni. Úgy döntöttem, indulok az elnökválasztáson. (…) Éljen a Köztársaság, és különösen éljen Franciaország!”

– mondta egy íróasztal mögött ülve a könyvtárban, szemben egy hatalmas rádiómikrofonnal, Charles de Gaulle-ra utalva ezzel.

Már bejelentésével az Ötödik Köztársasághoz, a hagyományos jobboldalhoz való visszatérést hangsúlyozta. Közben zenei aláfestésként Beethoven 7. szimfóniája szólt.

Zemmour elsősorban azért népszerű, mert a francia társadalom neuralgikus pontjaira világít rá kritikáiban, sokszor szarkasztikusan fogalmazva.

Kritikáit legújabb könyvében is kifejti, amiben a fehér, katolikus Franciaország halálát vizionálja, ironikus, szarkasztikus stílusban, ami fokozza népszerűségét.

Éric Zemmour Orbán Viktor nagy tisztelője, többször állt ki a magyar miniszterelnök mellett a francia médiában. Legutoljára a gyermekvédelmi törvényt dicsérte. A családbarát Orbán-kormány törvénymódosítása nem a homoszexuálisok ellen szól – emelte ki.

Az új törvény nem bünteti, nem diszkriminálja a magyarországi homoszexuális embereket. Az új törvény mindössze annyit tesz, hogy tiltja a homoszexualitás és a transzszexualitás reklámozását az iskolákban a gyerekek körében. Ha most közvélemény-kutatást indítanánk Franciaországban a kérdésről, ezzel a franciák 80 százaléka is egyetértene – mondja Zemmour. Ezt fájlalja az LMBTQ-lobbi.

“A gyerekek azért járnak iskolába, hogy írni, olvasni tanuljanak, és nem azért, hogy olyan órákon vegyenek részt, ahol homoszexuálisok azt mondják nekik, hogy a homoszexualitás csodálatos, gyere, szállj fel velünk a fedélzetre!”

Franciaország és Magyarország egyaránt és egyformán toleráns a homoszexualitással szemben: nem szankcionálja és nem diszkriminálja – emelte ki.

Zemmour október elején Lille-ben egy rendezvényen Magyarország Brüsszel elleni küzdelmét dicsérte. Azt mondta, a francia gazdaságnak vissza kell nyernie autonómiáját Brüsszellel szemben, de nem tervezi elhagyni sem az eurózónát, sem az európai szerződéseket. Ez ügyben említette meg a magyar példát:

“Orbán Viktorhoz hasonlóan mi is figyelmen kívül hagyjuk az Európai Bizottság utasításait. Amikor látom, hogy egy ilyen kis ország, mint Magyarország, sikeres, Franciaország igen sokat tehet. Brüsszel rendszeresen megfenyegeti Budapestet, hogy nem ad nekik támogatást. Franciaországban az az előnyünk, hogy többet fizetünk, mint amennyit az Európai Uniótól kapunk. Nem lehet minket nyomás alá helyezni”
– mondta Zemmour.

Forrás: Origo

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább