Belföld

Bejelentést tettek Zelenszkij ellen: terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés bűntett gyanúja miatt

Mint arról beszámoltunk, Zelenszkij tervei között volt a Barátság kőolajvezeték felrobbantása, mellyel Magyarországot kívánta térdre kényszeríteni.

Egészen konkrétan Zelenszkij február közepén egy Julija Sviridenko miniszterelnök-helyettessel folytatott megbeszélésen azt javasolta, hogy Ukrajna robbantsa fel a Barátság vezetéket, amely Magyarországot látja el kőolajjal, ezzel ugyanis megsemmisíthetné a magyar ipari infrastruktúra orosz kőolajra épülő elemeit.

Ennek kapcsán tett bejelentést ifj. Tényi István a legfőbb ügyészség felé – írja a Mandiner.

Mint írta, „álláspontom szerint ha valaki azért zavarja meg egy közérdekű üzem működését, hogy azzal például a társadalmi-gazdasági rendet megváltoztassa, akkor az terrorcselekménynek minősítendő. A Barátság kőolajvezetékkel szemben más ország felségterületén elkövetett szabotázs szintén felvetheti a terrorcselekmény elkövetése bűntett gyanúját.” Az ügyben – bizonyítottság esetén – felmerülhet a terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés bűntett gyanúja.”

Arra kérte az eljáró hatóságot, hogy elemezzék ki a fenyegető üzenetek tartalmát, s vizsgálják meg, hogy fennáll-e nemzetbiztonsági kockázat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább