Külföld

Befogadás és Sokszínűség Európai Fővárosai díjra hirdet pályázatot az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság pályázatot hirdetett a Befogadás és Sokszínűség Európai Fővárosai díj elnyerésére, amellyel a befogadás előmozdításáért és a diszkrimináció leküzdéséért küzdő városok és régiók teljesítményét jutalmazza – közölte a brüsszeli testület kedden.

A pályázat célja, hogy uniós szintű elismerésben részesítse a helyi hatóságok diszkriminációnak kitett csoportok helyzetét javítani hivatott tevékenységeit.

A díjra konkrét oktatási vagy kulturális projektekkel, általános infrastruktúra-fejlesztési kezdeményezésekkel, valamint egyéb olyan programokkal lehet pályázni, amelyek elősegítik, hogy a pályázatot benyújtó település vagy régió teljes lakossága sokszínű és befogadó környezetben éljen.

Az Európai Bizottság idén különdíjat fog odaítélni a cigányok társadalmi befogadásának előmozdításáért. A díjpályázaton az uniós tagállamok városi és regionális önkormányzatai vehetnek részt.

Az uniós bizottsági közlemény Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztost idézte, aki azt mondta: a városok és a helyi közösségek hozzájárulnak az összetartozás érzésének és a közös értékek megosztásának elősegítéséhez. A sokszínűség a gazdagság és az innováció forrásául szolgál, az uniós díj odaítélése tehát ösztönző kíván lenni – tette hozzá.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább