Kiemelt Külföld

Bécs: tízezer lezárásellenes tüntető

Elege van az embereknek…

Szombaton Bécsben körülbelül 10 000 ember tiltakozott az osztrák kormány koronavírus-járványt megállító intézkedései ellen. A tüntetők panaszkodtak a jelenlegi korlátozásokra, és Sebastian Kurz kancellár kormányának lemondását szorgalmazták.

A résztvevők többsége nem viselt száj- és orrvédelmet, és figyelmen kívül hagyta a távolság szabályait.- írja a zdf. Köztük volt Strache volt alkancellár is. A rendőrség szerint mintegy 500 ember vett részt egy baloldali csoportok által szervezett ellen demonstrációban.

Ausztria december 26-a óta harmadik koronával kapcsolatos zárlatban van. Tavaly év végén Kurz bejelentette, hogy az enyhítésre csak január 18-án kerülhet sor. Ekkor az iskoláknak, a kiskereskedelemnek és – november óta először – a kultúrának és a gasztronómiának újra meg kellene nyitnia – de csak azon emberek számára, akik negatív koronateszttel rendelkeznek, amelyet országszerte ingyenesen kínálnak .

A hatóságok szerint Ausztriában eddig mintegy 7000 ember halt meg koronavírus következtében.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább