Kiemelt Külföld

Bécs: 48 óra alatt 4 késelés és 1 gyilkosság, az elkövetők migránsok

Lassan olyan lesz a város, mint London…

Amikor néhány nappal ezelőtt Karl Mahrer volt rendőrtábornok és a Néppárt bécsi vezetője új bécsi bűnözési gócpontok kialakulására figyelmeztetett, a baloldali médiamunkások kinevették őket a közösségi médiafelületeken. Sajnos azonban az élet a jobboldali politikus figyelmeztetését igazolta.

Ausztria fővárosában Bécsben kevesebb mint 48 óra alatt négy késes támadás és egy gyilkosság történt a nyílt utcán, négy szíriait és egy iránit őrizetbe vettek. Mind az elkövetők származását, mind a bűncselekmények számát nézve kijelenthető, Bécs lassan olyan lesz, mint London(isztán).

Ez volt a legutóbbi hétvége rablásokkal, késelésekkel és egy gyilkossággal Bécsben:

Szombaton a bécsi Leopoldstadt negyedben, a Taborstrassén egy 13 éves szír akart késsel kirabolni egy 18 éves fiút. A fiatal gyanúsítottat rövid menekülés után elfogta a rendőrség.

Szintén szombaton három szíriai (20, 22, 30 éves) támadt meg egy 19 éves bécsi férfit Bécs belvárosában. Bottal verték, majd késsel megszúrták. Az áldozat könnyebb sérülésekkel megúszta, a három gyanúsítottat letartóztatták.

Egy 34 éves ingatlantulajdonos súlyos sérüléseket szenvedett, amikor szombaton az első kerületben egy késes férfi hirtelen rátámadt, aki még mindig szökésben van. A késelő a szír albérlő volt.

Vasárnap délután pedig egy iráni (34) közelről, pisztollyal lőtte le egy honfitársát (38) egy török üzletben a Simmeringer Hauptstraße-on. A migráns életveszélyes sérüléseket szenvedett, és nem sokkal később a kórházban meghalt.  A feltételezett iráni gyilkost nagyszabású hajtóvadászat után Simmeringben fogták el.

Egy fiatal pár (19 és 20 éves) vasárnap éjjel a 14. kerületben, a Hütteldorferstrasse melletti buszmegállóhoz sétált. Ott összefutottak két fiatal szír migránssal, akik fütyültek és beszólogattak a lánynak. Amikor a barátja megkérdezte, ezt miért csinálják, rátámadtak, megverték, és hátbaszúrták. Az egyik elkövető még szökésben van, a másikat, egy 15 éves szírt, elfogtak.

Mindez azok után, hogy két hete az u6-os metro egyik állomásán egy tízfős banda fényes nappal megölt egy algériait, úgy, hogy macsétával levágták a lábát és a karját. A drogvita után nyugtatókat osztottak a környékbelieknek, és hiába volt 18 ipari kamera a helyszínen, a tetteseket azóta sem találják. Lehet Észak-Afrikában vannak, lehet Franciaországban.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább