Kiemelt Külföld

BBC a gyerekeknek: transzneművé válás a boldogság egy módja

olvasási idő:54 másodperc

Több, mint 100 nemi identitás létezik…

A BBC is beszállt a gyerekek érzékenyítésébe.

A Daily Mail beszámolója szerint a 9–12 éves korosztályt megcélzó program megdöbbentő állításokat tartalmaz, többek között azt, hogy „több mint 100 nemi identitás létezik”.

Az „Identitás – A szexuális és nemi identitások megértése” (Identity – Understanding Sexual and Gender Identities) című filmet a közszolgálati csatorna honlapján a kapcsolati és szexuális oktatási csomag részeként kínálják.

A program, amelynek során a gyermekek társaik nevében felnőtteket kérdeznek a szexualitásról és a nemről, azt sugallja, hogy a különböző identitások közé tartozik a „kétneműség”, a “genderqueer” és a “pánszexuális”.

A film azt is elmondja a gyerekeknek, hogy a transzneművé válás egy módja a „boldogságnak”

A filmben látható, amint egy gyerek megkérdezi a kapcsolatok- és szexuálisnevelés-tanárát: „Hány nemi identitás van?”

A tanár így válaszol: „Sok nemi identitás létezik. Tudjuk, hogy van férfi és nő, de több mint 100, és lehet, hogy még több nemi identitás létezik.” Elhangzik az is, hogy néhányan úgy érezhetik: két különböző nemük van, így az emberek azt gondolhatják, hogy kétneműek.

A műsor elkésztésében 50 tanár vett részt.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább