Belföld

Bayer Zsolt: Ha akarnak valamit az ukrán politikusok, jöjjenek ide

A publicista egy rövid blogbejegyzésben azt írta a Szijjártó Pétert érő halálos fenyegetés után, hogy a kormánytagoknak nem szabad Ukrajnába menniük.

Beszámoltunk arról, hogy Szijjártó Péter halálos fenyegetést kapott: a külügy ukrajnai képviseletéhez eljuttatott levélben többek közt azt írták, hogy „robbanásveszélyes üdvözletre” számíthat a közelgő ukrajnai látogatásán, és hogy készíthetik a koporsóját. A külügy nem sokkal később nyilvánosan reagált az esetre.

Bayer Zsolt szintén a történekre reagálva írt egy rövid bejegyzést a blogján „Tilos odamenni!” címmel. Ebben azt írta:

A magyar kormány egyetlen tagja sem mehet Ukrajnába, a miniszterelnök pedig végképp nem. A halállistát vezető latorállamba tilos utazni! Ha akarnak valamit, jöjjenek ide.

Halállista alatt a publicista a Mirotvorec szélsőjobboldali internetes oldalon megjelent listára utalt: ezen Ukrajna ellenségeit listázták, több százezer ember szerepel, köztük például ő maga és Orbán Viktor is.

Szijjártó Péter január 29-i látogatása egy Orbán-Zelenszkij találkozó előkészítését szolgálná. Az egyelőre nem világos, hogy erre Magyarországon vagy Ukrajnában kerülne-e sor, bár először Zelenszkij hívta meg Kijevbe Orbánt. Korábban, még az előző ősszel volt egy olyan értesülés is, miszerint Zelenszkijt is meghívta a magyar kormány Budapestre, de ezt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter korábban cáfolta.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább