Belföld

Bayer: Meddig akarunk mi még részt venni ebben a pöcegödörben?

Brüsszel évek óta tagadja, hogy migránskvótát szeretne bevezetni. Sőt, bármikor szóba került ez a kérdés, az volt a válasz, hogy ezt az egészet a magyar miniszterelnök találta ki, csak azért, hogy hergelje a szavazóbázisát és meg tudja őrizni a hatalmát. Nos, e hét pénteken valóság nevű nagybátyánk bejött a nappalinkba, és azóta nézzük egymást – írta Bayer Zsolt.

A valóság ugyanis az, hogy Brüsszelben a belügyminiszterek tanácsa úgy döntött, hogy márpedig igenis kötelező migránskvótát vezet be az Európai Unióban.

No, de miért a belügyminiszterek tanácsa ? Azért, mert a dublini egyezmény értelmében ebben a kérdéskörben csak és kizárólag az államfők és kormányfők tanácsa, vagyis az Európai Tanács lenne illetékes. Így szól a döntés, így határoztak évekkel ezelőtt. Ellenben az Európai Tanácsban konszenzusos döntésre van szükség.

Vagyis ott a kötelező migránskvótát soha a büdös életben nem tudták volna keresztülvinni.

Mit csinál erre Brüsszel ? Leviszi egy szinttel lejjebb, és a belügyminiszterek tanácsában egyszerű többséggel megszavazza a kötelező migránskvótát. Ez gazemberség, ez aljasság, egyszersmind a jogállamiság zárójelbe tétele, hogy finoman fogalmazzak. De ez ugyanaz a Brüsszel, amelyik természetesen naponta oktat ki minket jogállamiságból. Egy kérdés maradt hátra, azon túl, hogy nyilvánvalóan Magyarország soha nem fog beengedni migránsokat. A kérdés ettől még itt marad.

Meddig akarunk mi még részt venni ebben a pöcegödörben?

– tette fel a kérdést.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább