Belföld

Bartus László: Itt van az új Orbán Viktor, aki veszélyesebb lehet, mint a régi

olvasási idő:1 perc, 42 másodperc

Itt van az új Orbán Viktor, aki veszélyesebb lehet, mint a régi

Márki-Zay olyan eszeveszett gyűlöletet korbácsolt fel, ami az ellenzéki összefogást is szétverheti. Az ő igazi ellensége a balliberális oldal, akiket most felhasznál, aztán pedig keményebben fog üldözni, mint Orbán.

„Márki-Zay Péter felrúgta az ellenzéki szövetség írott és íratlan szabályait, amely szerint az előválasztás nem vérre megy, nem használnak a jelöltek egymás ellen tisztességtelen és nemtelen eszközt. Márki-Zay olyan megosztást hozott létre, és olyan eszeveszett gyűlöletet korbácsolt fel, méghozzá a liberális baloldalon belül, ami az ellenzéki összefogást is szétverheti, és a baloldali szavazókat az Orbán elleni választástól távol tartja. Ilyen gyűlöletet Márki-Zay Péteren kívül csak Orbán Viktor szabadított Magyarországra. Ez ijesztő és figyelmeztető jel.

A baloldali szavazatokat azonban úgy tudja maximalizálni, ha a liberális baloldal győztesét totálisan hitelteleníti, alóla pártja és a baloldal szavazóit kihúzza, és az egész balliberális oldalt létezése legsúlyosabb identitásválságába, meghasonlásába és önmegtagadásába kényszeríti, amikor egy Orbánhoz hasonló jobboldali jelölt támogatására veszi rá. Ez a baloldal legsúlyosabb válságát idézte elő, mert a baloldal egy része elhiszi, hogy Márki-Zay egy jó taktikai húzás, más részük viszont látja az újabb jobboldali akarnok és zsarnok személyét benne, és nem akar egy jobboldalira szavazni.

A hamisságra jellemző, hogy Márki-Zay azt mondta, hogy »Jézus Krisztus is baloldali volt«, ami felveti azt a kérdést, hogy akkor ő, mint Jézus Krisztusban hívő ember, miért nem baloldali? Jézus Krisztus baloldali, de ő jobboldali. Ez hogyan lehet? Úgy, hogy Márki-Zay eteti a baloldalt, azt hazudja nekik, hogy az ő jobboldalisága olyan, mintha baloldali lenne, de azért mégsem az, mert azért ő mégiscsak egy jobboldali. Kommunistázni tud, de a “fasiszta” szó még nem hagyta el a száját. Elhitette, hogy el kell számoltatni a 2010 előtti ballib kormányokat, és baloldaliak tapsolnak neki.

Ilyen pusztítást Orbán óta még senki nem végzett a magyar közéletben. Ennek az embernek nem Orbán a legfőbb ellenfele (csak annyiban, hogy a hatalomvágyának útjában áll), az ő igazi ellensége a balliberális oldal, akiket most felhasznál, aztán pedig keményebben fog üldözni, mint Orbán.”

Borítókép: Kisbenedek Attila / AFP

Forrás: Mandiner,

 

 

 

 

 

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább