Sport

Bányai Attila junior Európa-bajnok vitorlázásban

MAGYAR JUNIOR SIKER A GARDA-TAVON

Bányai Attila (Callberg Sportiskola) szerezte meg az RS Aero 5 hajóoszály Európa-bajnoki címét mind összetettben mind juniorban kategóriában a Garda-tavon július 31-augusztus 6. között megrendezett RS Aero Európa-bajnokságon.

A 15 éves versenyző rutinos vitorlázással utasította maga mögé a komoly vitorlás nemzetek képviselőit, és hozta el az aranyérmet Magyarország számára. Az öt versenynap alatt 10 futamon mérte össze tudását a 12 országból összegyűlt mezőny. A magyar vitorlázó lenyűgöző teljesítményt nyújtott, a futamok jelentős részét magabiztosan megnyerte, és a végeredményben 18 ponttal előzte meg a második helyen végzett olasz versenyzőt.
Attila címvédőként érkezett, ugyanis 2019-ben már megnyerte a RS Aero 5 osztály Európa-bajnokságát a Garda-tavon. Akkor a magyar versenyző 14 ponttal előzte meg a második helyezett brit Andrew Frostot és 19 ponttal a harmadik észt Liina Kolkot.

Forrás: vitorlazasmagazin.hu, Magyar Sikerek

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább