Külföld

Ballisztikus rakétával lőtték az oroszok Kijevet, legalább 51 sérült

Legalább ötvenegy ember megsebesült abban a rakétatámadásban, amelyet Oroszország szerdára virradóra indított az ukrán főváros, Kijev ellen. Ez már a második ilyen támadás volt a héten. Ukrán illetékesek szerint lakóházakat és egy gyermekkórházat is megrongált a rakétatámadás.

Az ukrán légvédelmi rendszerek helyi idő szerint hajnali 3 óra körül a fővárost célzó tíz ballisztikus rakétát semlegesítettek – derült ki az ukrán légierő a Telegramon kiadott tájékoztatásából.

A kijevi Dnyiprovszkij kerületben egy gyermekkórházban ablakok és ajtók törtek be, de az előzetes vizsgálatok szerint személyi sérülés nem történt – közölte Vitalij Klicsko polgármester a Telegramon.

A kerületben több lakóházra is rázúdultak a törmelékek, ami legalább 51 embernek okozott sérülést, köztük hat gyermeknek – idézték Szerhij Popko, a fővárosi katonai közigazgatás vezetőjének szavait. A kerület vízellátása szintén sérült.

A légierő közölte azt is, hogy további tíz orosz harci drónt lőtték ki az Ukrajna déli részén fekvő Odessza régió felett.

(Reuters)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább