Belföld

Bakondi: Magyarország nemcsak a magyar emberek biztonságát védi a határon

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Bakondi György, elmondta, hogy 2021-ben egy folyamatos, intenzív, közel háromszoros határsértő számbeli növekedést tapasztaltunk a magyar határon.

Bakondi György súlyos változásnak nevezte, hogy egy újabb migrációs útvonal is létrejött tavaly Fehéroroszországon keresztül, Lengyelország érintésével, Litvánia felé.

Elmondta, hogy mostanra valamelyest csökkent a migránsok száma az új útvonalon, de továbbra is van mozgás.

Bakondi György figyelmeztetett arra, Törökország felől nagyon sokan érkeznek Afganisztánból, Indiából és Pakisztánból.

Kitért arra is, az idei migrációs adatok nagyban függnek majd attól, hogy az európai döntéshozók milyen politikát fogalmaznak meg.

Jelenleg ugyanis, míg egy uniós állampolgár csak szigorú feltételek mellett utazhat Európában a koronavírus-járvány miatt, a migránsok voltaképpen kontroll nélkül teszik ezt – tette hpzzá.

Bakondi György elmondta, hogy Magyarország nemcsak a magyar emberek biztonságát védi a határon, hanem az uniós polgárokét is, ezért indokolt lenne, hogy az Európai Unió részt vegyen legalább felerészben a határőrizet finanszírozásában.

Forrás: M1

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább