Belföld Külföld

Bakondi György: egyik Európába irányuló útvonalon sem enyhül a migráció

Egyik Európába irányuló útvonalon sem enyhül a migrációs nyomás – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában. Bakondi György kiemelte, Magyarországon idén már több mint 113 ezer illegális bevándorlót és több mint 1100 embercsempészt fogtak el. A főtanácsadó kitért arra is, hogy mindeközben az Európai Unió bürokráciája és több tagállam továbbra is legalizálni és szervezetté akarja tenni a beáramlást, és azt akarják, hogy feledésbe merüljenek a terrorcselekmények.

A lengyel-fehérorosz határon kialakult helyzetet úgy értékelte: az EU-nak és a NATO-nak is lépnie kell, hogy „ne gázolhassanak le embertömegek” egy országot. Bakondi György arra is felhívta a figyelmet, hogy az Afganisztánt elhagyó emberek nem feltétlenül Európa felé indulnak el, de nagyobb az esélye, ha biztatásként tekintenek az EU-s nyilatkozatokra.

(MTI)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább