Kiemelt Külföld

Bajorországban kitiltják a „genderelméletet” az iskolákból

A „genderelmélet” iskolákból és hivatalokból történő kitiltását jelentette be a bajor tartományi miniszterelnök kedden a müncheni törvényhozásban.

A bajor miniszterelnök kijelentése szerint Bajorországban nem lesz kötelező a „genderezés”, éppen ellenkezőleg, Markus Söder úgy fogalmazott, hogy:

ki fogjuk tiltani a genderelméletet az iskolákból és a közigazgatásból.

Állítása szerint a szövetségi kormány túllőtt a célon az olyan felvetésekkel, mint a kannabisz legalizálása, a „genderezés” és az önazonosság, az önrendelkezés meghatározásának parttalan szabadsága. „Nincsenek más problémáink Németországban?” – kérdezte a keresztényszocialista politikus.

Söder korában is hangot adott véleményének, nemrég egy X-bejegyzésben írt arról, hogy a migránspaktum végre megmozdít valamit a bevándorláspolitikában, ám a Németországba irányuló bevándorlás korlátozásához további nyomást kell gyakorolni a migránsokra. Továbbá a bajor államfő hétfőn előrehozott választást sürgetett azzal érvelve, hogy a szavazók elveszítették a bizalmukat az országot irányító hárompárti koalícióban az alkotmánybíróság döntése után, amely költségvetési válságba sodorta Európa legnagyobb gazdaságát.

vadhajtasok , vadhajtások, index , telex , cnn , bild , 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább