Külföld

Bácskay Csenge is olimpiai kvótát szerzett a torna vb-n

Az amerikai Simone Biles vasárnapi két győzelmével a 22. és 23. vb-aranyérmét gyűjtötte be.

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) vasárnap este bejelentette a kvótaszerzők listáját, amelyen Bácskay Csenge neve is szerepel, így ő is biztosan ott lesz a jövő évi párizsi olimpián. A FIG vasárnap este megerősítette a magyarok várakozásait, így Mészáros Krisztofer, Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge, valamint további egy magyar tornász már biztosan részt vehet 2024-es ötkarikás játékokon.

“Összességében elégedettek lehetünk, igaz, mind a férfiaknál, mind a nőknél a csapatkvóta megszerzése is tervben volt. A nőknél Kovács Zsófia sérülésével meggyengültünk, a férfiaknál pedig a nyújtón elcsúszott az egész. A fiúk további indulási jogot szerezhetnek még jövőre a világkupákon és az Eb-n” – idézte a hazai szövetség hírlevele a csapatvezető Altorjai Sándort, aki korábban azt nyilatkozta, általában a szerenkénti finálésoknak adják ki a kvalifikációt.

Bácskay Csenge szombaton mindössze 40 perccel a döntő előtt tudta meg, hogy visszalépés miatt részt vehet a világbajnokság női ugródöntőjében, melyben a nyolcadik helyen zárt.

Az amerikaiak sztárja, Simone Biles nyerte meg a vasárnapi két szer küzdelmeit, ezzel begyűjtötte 22. és 23. vb-aranyérmét. A 26 éves, négyszeres olimpiai bajnok klasszis gerendán és talajon sem talált legyőzőre, így összességében négy arannyal és egy ezüsttel távozik Belgiumból.

A pénteken az egyéni összetettet óriási fölénnyel nyerő tornász – aki első két vb-aranyát 2013-ban ugyancsak Antwerpenben szerezte – a 2021-es tokiói játékok után több mint kétéves szünetet tartott, és augusztusban a US Classic elnevezésű viadalon tért vissza.

A férfiaknál a japán Hasimoto Daiki nyújtón is diadalmaskodott, így három aranyéremmel fejezte be a világbajnokságot.

Forrás: M4Sport

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább