Külföld

Azzal vádolnak egy jeruzsálemi rabbit, hogy titokban keresztény hittérítő

A férfi tagadja a vádakat, azt állítja, zsidóként született.

Egy jeruzsálemi férfit, aki évek óta rabbiként élt egy ultraortodox közösségben családjával, azzal gyanúsítanak, hogy csak megjátszotta vallását, és valójában egy New Jersey-ből származó keresztény hittérítő – írja a Guardianra hivatkozva a mandiner.hu.

Az izraeli missziós tevékenységet figyelő Beyneynu szerint a férfi hagyományos ultraortodox ruhákat viselt, és zsidó párokat is összeesketett, mindezt annak érdekében, hogy ne derüljön ki: valójában zsidókat akart áttéríteni a keresztény hitre. A Beyneynu szerint a férfi családját évek óta megfigyelték, egyszer már szembesítették is a rabbit, de akkor felszívódott, majd pár év elteltével újra felbukkant egy másik kerületben.

Bár az ország törvényei nem tiltják a hittérítést, tilos a 18 év alatti személyeknek szülői beleegyezés nélkül prédikálni, vagy a megtérésért anyagi ajándékokat felajánlani.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább