Kiemelt Külföld

Azt mondta biológiai fiúból nem lehet lány, kényszerszabadságra került a tanár

Nem támogatta az iskolaszék irányelvjavaslatát…

Egy általános iskolai tornatanárt az amerikai Virginia államban azonnal kényszerszabadságra helyeztek, miután felszólalt a megyei iskolaszék irányelvjavaslata ellen, amely szerint a tanároknak engedélyezni kell a diákok számára, hogy az általuk választott nemet használják.

A Leesburgi Általános Iskola testnevelő tanárát, Byron „Tanner” Crosst szabadságra helyezték – erősítette meg a Fox Newsnak a Loudoun megyei állami iskolák.Wayde Byard szóvivő nem ment bele a részletekbe.

A közösségi médiában korábban sokan megosztották azt a klipet, amelyben Cross a megye nemi politikáját támadja az iskolatanácsi ülésen.

„Minden diákomat szeretem, de soha nem fogok hazudni nekik, függetlenül a következményektől” – mondta.

Tanár vagyok, de először Istent szolgálom, és nem fogom megerősíteni, hogy egy biológiai fiúból lány lehet és fordítva, mert ez ellentétes a vallásommal.

„Ez hazugság a gyereknek, és bántalmazás neki, és az Isten ellen vétkezik” – mondta Cross.

A tanár a megyei 8040-es irányelvtervezetre hivatkozott, amely szerint az iskolai személyzetnek engedélyeznie kell, hogy a diákok „a nemi identitásukat tükröző, választott nevüket és nemi névmásukat használják, mindenféle alátámasztó bizonyíték nélkül”. Azzal érvelt, hogy a változtatás „kárt okozna a gyerekeknek, bemocskolná Isten szent képét”.

Cross a The Vince Coglianese Show című podcastban elmondta, hogy a döntés, miszerint kényszerszabadságra helyezik, nem az igazgatótól, hanem a Loudon megyei állami iskoláktól származik.

„Azt mondták nekem, hogy bomlasztó vagyok” – mondta a tanár, aki a humánerőforrás (HR) osztályon tett látogatását írta le.

Cross hozzátette, hogy a HR-rel folytatott megbeszélés során mutattak neki egy levelet, amelyben azzal vádolták, hogy „olyan magatartást tanúsított, amely zavaró hatással volt a Leesburg Általános Iskola működésére”.

„Többször írtam az iskolaszéknek, [könyörögve], hogy csak üljenek le és beszélgessenek… és soha nem kaptam tőlük választ” – mondta a tanár.

Az Alliance Defending Freedom, egy konzervatív jogi csoport követelte, hogy az iskolaszék helyezze vissza Cross-t, és tartózkodjanak az ilyen megtorlástól. Hozzátették, hogy a tanár „kénytelen lesz más jogi lehetőségeket is igénybe venni jogai védelmében”, ha a testület nem hátrál meg.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább