Külföld

Azeri határőrség: örmény oldalról rálőttek egy azeri határőrre

Azerbajdzsán határszolgálata csütörtökön azt közölte, hogy egyik határőrét örmény oldalról meglőtték, Örményország viszont előzőleg azzal vádolta szomszédját, hogy határőrei örmény területen megpróbálták kitűzni az azeri zászlót.

Az örmény nemzetbiztonsági szolgálat közleményében azt írta, hogy azerbajdzsáni határőrök egy csoportja megpróbált átkelni a két ország közötti nemzetközileg elismert határt képező Hakari folyó hídján, és megkísérelte kitűzni az azerbajdzsáni zászlót örmény területen, de örmény határőrök ezt megakadályozták.

A TASZSZ orosz hírügynökség idézte az azerbajdzsáni határszolgálatot, amely szerint egyik határőrét elsősegélyben kellett részesíteni, miután örmény oldalról rálőttek.

A híd a Lacsini-folyosó elején található, amely az utolsó közvetlen szárazföldi összeköttetés Örményország és a többségében örmények lakta, de nemzetközileg Azerbajdzsán részeként elismert Hegyi-Karabah között.

A Lacsini-folyosó, amelyet orosz békefenntartók felügyelnek, december óta zárva van a forgalom nagy része előtt, miután „magukat környezetvédelmi aktivistáknak nevező azerbajdzsáni civilek” blokád alá vették.

Áprilisban azeri katonák ellenőrző pontot állítottak fel az útvonalon.

(MTI)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább