Külföld

Az UNICEF arca lett az Európai Parlament LMBTQ nagykövete

A gyerekeket támogató segélyszervezet, az UNICEF,  németországi részlege ​​Riccardo Simonettit  (29) nevezte ki tiszteletbeli nagykövetnek.

„Riccardo Simonetti a tiszteletet, a toleranciát és az egyenlőséget képviseli – olyan értékeket, amelyeket az UNICEF is egyre inkább képvisel mindennapi munkájával” – magyarázza Daniel Debray, az UNICEF Németország munkatársa. „Ezért nagyon örülünk, hogy Riccardo az UNICEF nagykövete lett. Mostantól együtt dolgozunk, még hangosabban, a gyermekekért világszerte!”

Az ENSZ égisze alá tartozó segélyszervezetet az ENSZ Közgyűlése 1946-ban hozta létre, hogy segítsen a II. világháború utáni Európában fagyoskodó, éhező és beteg gyerekeken, ételt, ruhát és gyógyszert juttasson el hozzájuk. Azóta főleg a 3.világban tevékenyednek. Olyan népszerű személyiségek támogatják a szervezet munkáját, mint Roger Federer, Serena Williams, Claudia Schiffer, Roger Moore, Whoopi Goldberg, Susan Sarandon, Mia Farrow, David Beckham, Lionel Messi, a Berlini Filharmonikusok zenészei. 2006-ban az FC Barcelona támogatási szerződést kötött az UNICEF-fel, amit 2012-ben megújítottak. A csapat vállalta, hogy évente 1,5 millió dollárral támogatja az UNICEF gyermekvédelmi programjait. Emellett a labdarúgók az UNICEF logóját viselik mezükön, hogy ezzel is népszerűsítsék a szervezet munkáját.

Ehhez a listához csatlakozott a németeken hála Riccardo Simonetti, akit 2021-ben az Európai Parlament LMBTQ nagykövetének választottak. Aki a Youth Against Aids szervezet nagykövete is.

Hogy az afrikai gyerekek, vagy azok szülei mit szólnak ahhoz, hogy a bácsi egyben néni, avagy a néninek szakálla van… Hát….

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább