Külföld

Az ukránok most a Krím elfoglalásáról ábrándoznak

Kemény tél elébe néznek az ukránok, de álmodozásuk töretlen

Az orosz erők már megsemmisítették az ukrán energetikai létesítmények felét, hosszú hetek óta élnek ukránok millió szolgáltatások nélkül. Jelenleg már napok óta több mint 10 millióan maradtak áram nélkül, de a víz és gázellátás is problémás. Az ukrán hatóságok mégsem telepítik ki a civil lakosságot, inkább élő pajzsként használják őket. Kijev további segélyekért folyamodik Európához, hogy kezelni tudják a helyzetet.

„Oroszország továbbra is rakétacsapásokat mér a civil infrastuktúrára, háborút folytat a polgári lakosság ellen, hogy megfossza őket a fűtéstől, a víztől és a kommunikációtól” – jelentette ki Denisz Smihal ukrán miniszterelnök.

Az ukrán kormány Herszon ellátását sem tudja biztosítani, de már meg is van az új célpontjuk:

a 2014-ben Oroszországhoz csatlakozott Krímet akarják elfoglalni.

A krími hatóságokhoz is eljutott a hír, akik jelezték, hogy megerősített állásokban készülnek az ukrán offenzíva ellen.

Mindeközben a donyecki régióban továbbra is nagy erővel folynak a harcok, az oroszok jelenleg Bahmut városát ostromolják, amely bevétele kulcsfontosságú ahhoz, hogy utána az egész donyecki régiót az uralmuk alá vonják, még mielőtt beköszönt az igazán kemény tél.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább