Külföld

Az ukrán külügy reméli, hogy Magyarország végre Ukrajna mellé áll

A censor.net írása szerint Oleg Nikolenko, ukrán külügyi szóvivő kijelentette, Ukrajna bízik abban, hogy Magyarország megváltoztatja az orosz olajembargóval kapcsolatos elutasító álláspontját, és fontosabbnak fogja tartani az Ukrajnának nyújtandó segítséget és az EU egységét.

 

A szóvivő azt is közölte, remélik, hogy Magyarország végre dönt az Ukrajnának való katonai támogatásról is. Nikolenko szerint a Magyarországgal szomszédos és magyarok által is lakott Kárpátalját ért orosz rakétatámadás végre ráébreszti a magyar kormányt, hogy a háború már Magyarországot is fenyegeti. Nem élhetnek abban a hitben Magyarország vezetői, hogy Putyin különbséget tesz a nemzetek között, amikor parancsot ad a gyilkolásra. A Kárpátalját ért támadással a háború még közelebb került Magyarországhoz. Ezért Magyarország önmagát is védelmezné, ha fegyvereket szállítana Ukrajna számára, hangoztatta az ukrán külügyi szóvivő.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább